Storitve

Klasična pedikura 

Spada med osnovno nego telesa. Noge so najbolj obremenjen del telesa, zato jih je potrebno primerno negovati. Tretma obsega namakanje v sproščujoči  kopeli, ročno in strojno (po potrebi) odstranjevanje poroženele kože, krajšanje nohtov, čiščenje nohtnih kanalov. Na koncu vam stopala namažemo z vrhunsko kremo. Nohte premažemo s antimikotičnim  gelom (preventivna zaščita proti glivicam na nohtih).

Noge vam bodo hvaležne, če jim boste nudili le najboljše zato ne odlašajte in se naročite na klasično pedikuro.

 Čas izvajanja storitve: cca 30-45 min

Medicinska pedikura

Obravnava problematiko nog, kot so, vraščeni in glivični nohti, otiščanci in kurja očesa, ragade, prekomerno poroženelo kožo, bradavice ipd. Medicinsko pedikuro lahko zato izvaja le strokovno usposobljena oseba. 

Gre za preventivno, terapevtsko ali celo rehabilitacijsko negovanje zdravih ali že poškodovanih stopal medtem ko klasična pedikura obravnava le zdrava stopala. 

Medicinsko pedikuro izvaja strokovno usposobljena oseba (certificirani pediker).

Opozorilo: Priporočam, da ljudje z diabetičnim stopalom (sladkorna bolezen) izvajanje nege stopal prepustijo pedikerju, ki je opravil vsa potrebna izobraževanja s področja obravnave diabetičnega stopala (takšne pedikura se izvaja v zdravstvenih domovih, pod nadzorom zdravnika…)

Čas izvajanja storitve  60min oz odvisno od zahtevnosti medicinske pedikure

SPA pedikura

SPA pedikura vključuje naslednje postopke:

razvajanje v spa  kopeli
• piling za noge iz , s katerim nežno odstranimo odmrle kožne celice.

klasična pedikura (piljenje in oblikovanje nohtov ter odstranjevanje trde kože na stopalih)
• toplotna parafinska obloga, ki ima globinski čistilni in negovalni učinek, stimulira cirkulacijo v tkivu, pozdravi suho razpokano kožo, pomaga pri odpravljanju bolečin v sklepih in mišicah ter kožo naredi mehko in prožno. Posebnost naše nege Spa pedikure je,  da se parafinska  kopel uporabi samo 1x – pri vsakem tretmaju se uporabi nova parafinska obloga
• sprostitvena masaža nog s kremo
•premaz s  antimikotičnim  gelom (preventivna zaščita proti glivicam na nohtih).

 Čas izvajanja storitve: cca 80 min

Kratka pedikura

Za redne stranke,  ki imajo redno negovane noge in nohte.

 Čas izvajanja storitve 15 min

Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal je masažna tehnika, ki jo izvajam za sprostitev in blaženje simptomov različnih bolezni in jo lahko izvajam tudi na otrocih in mladostnikih.

Refleksna masaža stopal je lahko namenjena sprostitvi, z njo lahko ublažimo stres in utrujenost, motnje spanja, prebavne motnje. Pomaga tudi spodbujati delovanje limfnega sistema, ki je pomemben pri odplakovanju odpadnih snovi iz telesa.
Ker z refleksno masažo stopal lahko ublažimo nekatere bolezenske znake, se zanjo lahko odločimo pri blaženju bolečin v hrbtu, pogostih prehladih, artritisu, visokem krvnem pritisku, bolečih nogah in menstrualnih težavah.
Lahko rečemo, da nam refleksna masaža pomaga v celoti izboljšati kvaliteto življenja.
Med pozitivne lastnosti masaže stopal štejejo globoka sprostitev, trden in globok spanec, povečanje delovanja protiteles, naravna odpornost organizma, čustveno ravnovesje in boljše medsebojne odnose.

Kdaj odsvetujemo refleksno masažo stopal?

Kljub ogromnim pozitivnim učinkom refleksne masaže moramo biti pozorni, da je ne izvajamo v primeru visoke telesne temperature, razjed na stopalu, tvegane nosečnosti, glivičnih obolenj
na stopalu ali ob pojavu krčnih žil na področju stopala.

Nohtna protetika

Estetska rešitev za poškodovane nohte

Nohtna protetika pomeni namestitev umetne nohtne plošče, ki je po barvi, teksturi in predvsem po izgledu podobna naravnemu nohtu. Gre za neboleč poseg, ki ima tako estetske, kot tudi terapevtske učinke.

Uporabljamo kakovostno dvokomponentno maso – ki je namenjena samo za sanacijo poškodovanih nohtov na nogah. 

Uporablja se za prekrivanje raznih obolenj, podaljševanju nohtov do nohtne konice, izravnavanju površine nohta, pri korekturi glivičnih nohtov, pri nohtih z luskavico in ekstremno debelih olesenelih nohtih.

Nohtna protetika se priporoča vsem, ki zaradi različnih mehanskih poškodb,  bolezenskega stanja ali po operaciji vraščenega nohta skrivajo svoja stopala v zaprti obutvi. Ima visoke terapevtske učinke, saj opravlja korekcijo in omogoča pravilno rast naravnega nohta.

Sistem nohtne protetike se imenuje  WILDE PEDIQUE – Pedique plus silver je elastičen enofazni gel z dobrimi adhezivnimi lastnostmi in dvema močnima sestavinama za področje nohtov nog: antimikotik (Piroctone Olamine) in mikro srebro. Gel se prilagaja gibanju nohta in prstov. Na voljo je v različnih barvah : prozoren, mlečno bel, roza in mlečno roza. WILDE PEDIQUE silver plus je enofazni gel za izdelavo nohtov na nogah, ki se optimalno prilagodi gibanju, z antimikotičnim faktorjem in mikro srebrom, zaradi katerih ima gel tudi antimikotične in antibakterijske lastnosti, ki prodirajo v noht. Dobre vezne lastnosti, zelo elastičen, dobra pretočnost, brez kisline.

Sistem Onyclip – za popravilo vraščenih nohtov

Sistem ONYCLIP za popravilo nohtov z natančno nastavljivo natezno silo, ki se prilega vsem oblikam nohtov se uporabljamo za zdravljenje:

Onyclip - izgled nohotv skozi čas


• Vraščenih nohtov
• Nohti, ki se zavijajo na eni ali obeh straneh
• Hipergranulaciji
• Delna resekcija
• Resekcija
• draženje v podnohtja utora, …

ONYCLIP združuje preprosta uporaba z najvišjo stopnjo udobja nošenja. Korekcijski trakovi so narejeni iz posebnega hladno valjanega jekla (3 mm širokega in 0,15 ali 0,10 mm debelega). Onyclip trak se lahko pritrdi na katero koli obliko nohtov.

Pedikura na domu

Pedikura na domu je prilagojena starostnikom, kot tudi drugim posameznikom z različnimi zdravstvenimi stanji, ki so težje mobilni Nudim vam pedikuro, kar na vašem domu.

Pedikura na domu je odličen način, da si zagotovite redno nego in sanacijo stopal, tako pri ženskah kot pri moških, kar na vašem domu.

Kaj vam nudi medicinska pedikura na domu?

Lahko izberete katero koli storitev, ki jo nudim, tudi razvajanje s Spa pedikuro, saj je pomembno, da namenimo nekaj svojega časa in pozornosti nogam, ki nosijo vso našo težo.

Pedikura se izvaja v skladu z vašimi željami in skupnim dogovorom, z namenom, da se postopno in natančno odpravljajo težave stopal.Vaša varnost je na prvem mestu.

Za uporabnike storitev pedikure, zagotavljam najvišji standard sterilizacije orodja, ki poskrbi za odstranitev in uničenje vseh organizmov, kot so bakterije, glive in podobno. Pri tem se uporablja najnaprednejši:

  1. Avtoklav, najvišjega razreda B, ima certifikat CE in je registriran kot medicinski pripomoček. Izpolnjuje 100% sanitarnih zahtev.

2. Ultrazvočni čistilec za dezinfekcijo delovnega orodja

3. Sterilizator delovnega orodja z UV-C žarki

avtoklav

Medicinska pedikura
Anuša Tomšič

Kontaktirajte za termin

  • Zaradi narave dela, se ne morem vedno javiti na telefon, v tem primeru, vas pokličem nazaj.
to top