Refleksno conska masaža

Nedavni prispevki


Refleksno conska masaža

Refleksna conska masaža, je masažna metoda, kjer s pritiskanjem na določene točke na  stopalih prekinemo bolečine ali razbremenimo telo ob raznih drugih neprijetnostih.

Kaj je bistvo refleksne masaže? Pomembno je zavedanje, da z refleksno masažo stopal in dlani ne zdravimo, lahko pa z njo stimuliramo telo, da vzpostavi sposobnost samoozdravitve. Na stopalih namreč obstajajo točke, tako imenovana refleksna območja, ki so energijsko povezana z organi in drugimi deli telesa. S pritiskom na refleksna področja maser odstranjuje blokade in blaži bolečine v telesu ali celo krepi telo.

Refleksna masaža  je preventivna in kurativna metoda

Refleksna masaža predstavlja tako obliko preventive kot tudi kurative, ki v današnjih stresnih časih blaži tegobe, kot so utrujenost, nespečnost, slabo prebavo in bolečine v mišicah, ali dopolnjuje klasične metode zdravljenja, kot so okrevanja, blažitev bolečin ipd.

Po mnenju strokovnjakov in izkušnjah terapevtov pritisk na refleksne točke pomaga tudi pri uravnoteženju živčnega sistema in spodbuja sproščanje endorfinov, ki pomagajo zmanjšati bolečino in stres.

Učinki refleksne masaže stopal

Conska masaža je vir ugodja, dobrega počutja, sproščenosti in spokojnosti. Odzivi glede na intenzivnost so izredno različni, učinek masaže pa je lahko zelo izrazit, kar je le znak, da je refleksna masaža stopal poskrbela za harmonizacijo energije in ublažitev neprijetnosti ter bolečih delov.

Uporablja se za odpravljanje stresa, lajša ali celo odpravlja bolečine pri glavobolu in migreni, blaži menstrualne krče in PMS, pospešuje krvni obtok in oskrbo s kisikom, odpravlja boleče težave s stopali in nogami, odpravlja bolečine v hrbtenici, spodbuja delovanje imunskega sistema, izboljša prekrvavitev organov in telesa v celoti, lajša težave pri prebavnih motnjah, odpravlja bolečine pri športnih poškodbah, blaži hormonska neravnovesja in odpravlja nespečnost.

Z refleksno masažo stopal spodbudimo tudi ustvarjalnost, produktivnost ter povečamo sposobnost koncentracije, blažimo pa celo morebitno agresivnost ali hiperaktivnost.

to top